VIC
Enguany el Flic a Vic proposa una aliança entre les arts i la literatura per promoure el foment del gust per la lectura de la mà d’artistes de la il·lustració, l’escriptura, la fotografia, la música i la mediació literària.
Per això aquest any us proposem una matinal formativa, reconeguda pel departament d’educació, on els diferents professionals us mostraran metodologies i recursos per treballar la literatura, la lectura i la creació artística a l’aula i a l’escola.
On
Dia
9:45h a 14h
Gratuït
FORMACIÓ HOMOLOGADA
Programa
9:45h a 10:00h
Benvinguda amb Montse Ayats i Magalí Homs
10:00h a 10:30h
La literatura i les arts, una aliança pel foment del gust lector amb Roser Ros.
Al llarg de tota la seva vida professional la Roser ha cultivat la relació entre la literatura i les arts investigant entre les fronteres de convivència de la literatura amb la música, les arts plàstiques, les arts escèniques … A aquesta xerrada ens parlarà de la importància de navegar entre dues o més aigües per fomentar el gust per la lectura a les aules.
10:45h a 11:15h
La literatura a l’escola amb Vanesa Amat.
La Vanesa és mestra i professora a la Facultat d’Educació de la UVic-UCC. La Vanesa és una gran coneixedora de bones pràctiques a les aules en relació a la literatura i la lectura que compartirà amb tots nosaltres.
11:15h a 11:45h
Cafè descans
11:45h a 13:15h
Introducció comuna amb Magalí Homs
Tallers amb Festival Revela‘t, Anna Roig, Àlex Nogués i Txelo.
Conjuntament amb diferents professionals, us convidem a treballar un procés creatiu on l’art i el gust per la lectura aniran de la mà. Us proposem escollir una d’aquestes arts: la fotografia, la il·lustració, el text, o bé la música i dotar-vos de recursos per a vosaltres, l’aula i l’escola.
13:15h a 13:45h
Tancament
13:45h
Vermut amb els participants de la matinal formativa.
Roser Ros
Fundadora de Tantàgora. Ha treballat ha diverses escoles, ha format diverses generacions de mestres en el vessant de la llengua i la literatura, especialment en la mediació literària i la narració de contes. Ha estat cofundadora i codirectora de la revista Infància que edita Rosa Sensat.
Gran coneixedora de la literatura de tradició oral, ha publicat nombroses versions de contes així com de creació pròpia. També ha creat diversos espectacles per a tot tipus de públics. L’any 2010 va rebre el Premi Nacional de Cultura.
Vanessa Amat
És mestra i professora a la Facultat d’Educació de la UVIC-UCC, on busca noves maneres d’encomanar el desig per llegir. De tant en tant, escriu rodolins, poemes i altres textos. I sovint llegeix i recita en veu alta per sentir i fer sentir la força de les paraules.
Anna Roig
Cantant i mestra de música.
Amb una personalitat i estil propi, Anna Roig i L’ombre de ton chien s’ha consolidat com una proposta de qualitat que es caracteritza per la creació i interpretació de temes en català i francès. Aquest grup de músics del Penedès van decidir recuperar la chanson mantenint la llengua francesa i afegint-li la pròpia. El resultat d’aquesta original proposta són els tres treballs discogràfics que el grup ha llançat al mercat amb gran èxit. Decidits a no casar-se amb un sol estil, fan de l’eclecticisme un dels puntals de la frescor d’aquesta proposta, en què la coherència ve donada per la forta personalitat de les composicions d’Anna.
Àlex Nogués
Escriptor.
Vaig néixer a Barcelona el 1976 (buf!). Al cap de divuit anys vaig estudiar Geologia, atret pel llenguatge de les roques. Desxifrar-lo és desenredar la història de la Terra i de la vida. Em vaig especialitzar primer en paleontologia i després en aigües subterrànies. Com he acabat sent escriptor? Hi ha documents que testifiquen que ja escrivia algunes lletres amb cinc anys, com la majoria de gent. Des de sempre vaig voler convertir les meves idees en llibres, còmics i revistes. Ara visc a la Bisbal d’Empordà, a vint minuts del mar, envoltat del que més m’estimo. Allà, al nostre petit pati, als boscos, als prats i a la vora del mar, observo, somio i escric.
Revela't
Festival contemporani de fotografia analògica.
Tot va començar el 2013, com una trobada puntual d’aficionats a la fotografia analògica, però amb tant d’èxit, que els mateixos assistents ens van impulsar a continuar, i fins ara, que celebrem la dotzena edició. Ja en la primera sabíem que érem el primer festival del món dedicat en exclusiva a la fotografia analògica i això ens ha convertit en referència per a altres iniciatives. Potser seria millor anomenar-la química o fins i tot pre-digital (tot i que acceptem algun tipus d’hibridació, quasi inevitable…) però “analògica” és el terme més estès i el que realment ens agrada és l’esperit d’aquest tipus de fotografia, els projectes de llarga duració i el seu compromís.