Posa't en contacte
C.del Art 80, baixos, 08041 Bracelona
info@flicfestival.com
932 135 991
Ens vols contractar?
info@flicfestival.com

Escola

Programa de difusió de la LIJ (literatura infantil i juvenil) en català, a les escoles i instituts.

Comptem amb dos programes dividits per edats:

  1. El FLIC ve a l’escola, per I3 i fins a 2n
  2. L’escola va al FLIC, per alumnes de 3r fins a 1r d’ESO
EL FLIC VE A L'ESCOLA

Pica plat

Espectacle de petit format que consta d’una vintena de peces orals (poesies, cançonetes, cantarelles) dites, cantades o cantarellejades per una recitadora acompanyant-se de ritmes, i del so ben ritmat d’aquests composicions.

La intèrpret porta un davantal i desgrana els poemes amb l’ajut d’una taula, tres plats i altres objectes quotidians que a poc a poc s’omplen de poesia.

El recital el componen petites peces que provenen de l’ampli repertori poètic de la literatura tradicional i també de la poesia culta, d’autors clàssics i contemporània.

Amb la recitació d’aquests poemes, es pretén preservar la decidida voluntat dels mots d’entrar a formar part de les persones a través de les seves orelles, deixant com a record el pòsit musical i rítmic de les paraules que composen la poesia.

Amb poemes de: Joan Arús, Climent Forner, Antoni albalat, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Desclot, Olga Xirinacs, Maria Mercè Marçal, Núria Albó, Roser Ros, Federico García Lorca, Vicent Andrés Estellés, Joan Brossa, populars.

Durada
35'
On
A la vostra escola
Necessitats espai
Si pot ser a l’aula del grup sense cadires ni taules
Calendari
de l’1 octubre’23
al 15 de juny’24
A qui va dirigit
de I3 a 2on
Preu per grup classe
175€
Dramatúrgia
Roser Ros
Intèrprets
Clàudia Descarrega
Idioma
Català
L'ESCOLA VA AL FLIC

Experiències literàries

Les experiències literàries són instal·lacions de joc vivencial i artístic basades literatura oral o escrita.

La proposta consta d’un circuit de 3 accions, d’una durada total de 90 minuts on tastar experiències literàries amb l’objectiu de fomentar el gust per la literatura i la lectura a través de moments de joc i creació. Enguany una de les experiències serà conduïda per autors/es de literatura en català.

Durada
90′
On
Fabra i Coats
Barcelona
Calendari
del 19 al 23 de febrer
Horari
10h a 11:30 – Primària

12h a 13:30 – ESO
Cursos
De 3r de primària a 1er ESO
Preu per grup classe
180€
(Des)ordres a l'escola

(des)ordres

Com t’imagines que pot ser la biblioteca del Pinotxo, la de l’Alícia o la de l’Ícar?

Quins llibres els agraden, de quina mida, color o pes? Els agrada llegir dins l’armari, sota un arbre o damunt la rentadora?  A aquesta experiència us convidem a  muntar i construir la biblioteca de cada un d’ells.

biblioteca silenciosa a l'escola

Biblioteca silenciosa

Benvinguts a l’espai chill del FLIC per escoltar contes. 

Seieu, estireu-vos o apalanqueu-vos on vulgueu i com vulgueu, poseu-vos els auriculars i gaudiu de la veu de narradors  i narradores que us explicaran històries de tots tipus.

Jocs d'autor a l'escola

Jocs d'autor

Hem demanat a diversos autors LIJ que preparin un joc per conèixer les seves obres. Els alumnes que vinguin al FLIC jugaran durant 30 minuts amb un autor.

Per escalfar motors abans de venir al Flic  us hem preparat una activitat pensada per conèixer l’autor amb el qual jugareu i descobrir les seves fòbies i dèries. No és requisit indispensable haver llegit els llibres de l’autor abans de venir però segur que després us en vindran moltes ganes.