Barcelona
Programa per famílies amb fills de 6 a 11 anys amb una selecció de 10 experiències literàries*, per jugar i crear amb la literatura, tot promovent el foment del gust per la lectura amb família.
*Instal·lacions dissenyades per Tantàgora, entitat promotora del festival.
Il·lustració, creació, narració oral, lectura en veu alta, jocs i una biblioteca amb molts llibres
Biblioteca portàtil
Per celebrar el centenari de Tàpies, enguany el FLIC acull una proposta de la Fundació Tàpies. En aquest espai podreu descobrir una selecció de llibres d’art de la biblioteca de la Fundació que seran el punt de partida de diverses propostes de creació artística per escriure cartes, inventar històries i crear poemes amb fotocòpies.
— amb Fundació Antoni Tàpies
En veu alta
Hi ha a qui li agrada llegir i a qui li agrada escoltar i també a qui li agrada fer la punyeta… en aquesta instal·lació tothom podrà interpretar el paper de l’auca que més li agradi! Mentre una persona llegeix en veu alta davant d’un micro, n’hi ha una altra que és un tècnic de so una mica punyeter que li jugarà males passades.
— amb Tantàgora i Gerard Sun
Com peix a l'aigua
Us heu preguntat mai quin és el millor racó per llegir o escoltar contes? Veniu a jugar al Com peix a l’aigua i descobrireu vosaltres mateixos quin és el millor racó del FLIC per fer-ho.
— amb Tantàgora
Qui ho ha fet?
Enguany hem descobert per què alguns llibres han estat censurats al llarg de la història i hem al·lucinat.
Us convidem a imaginar com són les persones que van crear i prohibir aquests llibres fent un collage molt ben acompanyats amb en Teixió Gris.
— amb Teixió Gris
Retrats literaris
Dues propostes per retratar-vos del dret i del revés. En una, cada membre de la família ha d’escollir un personatge literari sense que ningú sàpiga de qui es tracta. Us heu de maquillar per assemblar-vos-hi el màxim posible!! A l’altre us proposem de jugar al cadàver exquisit tot dibuixant retrats literaris damunt d’un globus.
— amb Tantàgora
Quin llibre vols a la tauleta de nit?
Aquest any al FLIC ens hem posat científics i volem saber quin llibre us agradaria tenir a la tauleta de nit. Veniu i participeu a l’enquesta interactiva que estem preparant.
— amb Tantàgora
Hi havia una vegada
Aquest any hem convidat a la Gina Martí a explicar contes. Ella i la Roser Ros han buscat, triat i remenat un fotimer de llibres fins a trobar les històries més adients per l’ocasió. Veniu a escoltar-les, que us n’omplirem les orelles!
— amb Gina Martí i Roser Ros
Jocs d'autor
Veniu a descobrir els autors i les obres de la literatura infantil i juvenil en català tot jugant i creant amb els jocs creats per Maria Carme Roca, Ricardo Alcàntara, Care Santos i Roser Ros.
— amb Tantàgora
Biblioteca
A aquest espai hi podreu trobar una bona selecció de libres de la mà de Biblioteques de Barcelona que us farà gaudir i descobrir llibres de fons d’armari, de rabiosa actualitat o de la temporada passada.
No us perdeu l’illa de llibres per descobrir els autors i les obres de la literatura infantil i juvenil en català. Us convdiem també a conèixer llibres joc o jocs llibre a la paradeta de mtm i Bauplay.
Propostes per a mares i pares
Confessions
Com a pare o mare d’una criatura o jove segur que tens dubtes inconfessables sobre la lectura, la literatura o sobre quins contes explicar i quins llibres escollir. O senzillament sols necessites confessar que ja estàs fart d’explicar fa quatre mesos cada nit la mateixa història. Vine al confessionari del FLIC on l’Elisenda Llansana t’escoltarà i t’ajudarà a desfer dubtes i embolics.
— amb Elisenda Llansana de Tantàgora.
Explicar contes a casa per fomentar la lectura
Xerrada per a pares i mares, on la Roser Ros uns donarà les claus de com explicar contes a casa per contribuir a despertar la passió per la lectura entre els vostres fills o filles i descobrireu el podcast Contes Garrapinyats per gaudir-ne a casa.
— amb Roser Ros, Fundació Art&Paraula i Randomers.
Coneix als artistes i entitats programats al FLIC d'aquest any
Roser Ros
* L’organització es reserva el dret a canvis en la programació.