Posa't en contacte
C.del Art 80, baixos, 08041 Bracelona
info@flicfestival.com
932 135 991
Ens vols contractar?
info@flicfestival.com

VIC

Matinal de Formació

Enguany el Flic a Vic proposa una aliança entre les arts i la literatura per promoure el foment del gust per la lectura de la mà d’artistes de la il·lustració, l’escriptura, la fotografia, la música i la mediació literària.

Per això aquest any us proposem una matinal formativa, reconeguda pel departament d’educació, on els diferents professionals us mostraran metodologies i recursos per treballar la literatura, la lectura i la creació artística a l’aula i a l’escola.

On
Casino de Vic
Dia
19 d'octubre
9:45h a 14h
Gratuït
FORMACIÓ HOMOLOGADA

Programa

9:45h a 10:00h

Benvinguda amb Montse Ayats i Magalí Homs

10:00h a 10:30h

La literatura i les arts, una aliança pel foment del gust lector amb Roser Ros.

Al llarg de tota la seva vida professional la Roser ha cultivat la relació entre la literatura i les arts investigant entre les fronteres de convivència de la literatura amb la música, les arts plàstiques, les arts escèniques … A aquesta xerrada ens parlarà de la importància de navegar entre dues o més aigües per fomentar el gust per la lectura a les aules.

10:45h a 11:15h

La literatura a l’escola amb Vanessa Amat.

La Vanessa és mestre i professora a la Facultat d’Educació de la UVIC-UC la Vanessa és una gran coneixedora de bones pràctiques a les aules en relació a la literatura i la lectura que compartirà amb tots nosaltres.

11:15h a 11:45h


Cafè descans

11:45h a 13:15h

Introducció comuna amb Magalí Homs
Tallers
amb Festival Revela‘t, Anna Roig, Àlex Nogués i Txelo.

Conjuntament amb diferents professionals, us convidem a treballar un procés creatiu on l’art i el gust per la lectura aniran de la mà. Us proposem escollir una d’aquestes arts; la fotografia, la il·lustració el text o bé la música i dotar-vos de recursos per a vosaltres, l’aula i l’escola.

13:15h a 13:45h


Tancament

13:45h


Vermut amb els participants de la matinal formativa.

Roser Ros
NARRADORA, PEDAGOGA, ESCRIPTORA

Roser Ros

 

Fundadora de Tantàgora. Ha treballat ha diverses escoles, ha format diverses generacions de mestres en el vessant de la llengua i la literatura, especialment en la mediació literària i la narració de contes. Ha estat cofundadora i codirectora de la revista Infància que edita Rosa Sensat.

 

Gran coneixedora de la literatura de tradició oral, ha publicat nombroses versions de contes així com de creació pròpia. També ha creat diversos espectacles per a tot tipus de públics. L’any 2010 va rebre el Premi Nacional de Cultura.

INVESTIGADORA

Vanessa Amat

És mestra i professora a la Facultat d’Educació de la UVIC-UCC, on busca noves maneres d’encomanar el desig per llegir. De tant en tant, escriu rodolins, poemes i altres textos. I sovint llegeix i recita en veu alta per sentir i fer sentir la força de les paraules.

IL.LUSTRACIÓ

Txelo Studio

Il·lustrador i dissenyador gràfic

TxeloStudio es un estudi de disseny gràfic, interessat a crear imatges simples i poderoses amb concepte. La perfecció està bé, però de vegades és avorrida. 

MÚSICA

Anna Roig

Cantant i mestra de música.

Amb una personalitat i estil propi, Anna Roig i L’ombre de ton chien s’ha consolidat com una proposta de qualitat que es caracteritza per la creació i interpretació de temes en català i francès. Aquest grup de músics del Penedès van decidir recuperar la chanson mantenint la llengua francesa i afegint-li la pròpia. El resultat d’aquesta original proposta són els tres treballs discogràfics que el grup ha llançat al mercat amb gran èxit. Decidits a no casar-se amb un sol estil, fan de l’eclecticisme un dels puntals de la frescor d’aquesta proposta, en què la coherència ve donada per la forta personalitat de les composicions d’Anna.

ESCRIPTURA

Àlex Nogués

Escriptor.

Vaig néixer a Barcelona el 1976 (buf!). Al cap de divuit anys vaig estudiar Geologia, atret pel llenguatge de les roques. Desxifrar-lo és desenredar la història de la Terra i de la vida. Em vaig especialitzar primer en paleontologia i després en aigües subterrànies. Com he acabat sent escriptor? Hi ha documents que testifiquen que ja escrivia algunes lletres amb cinc anys, com la majoria de gent. Des de sempre vaig voler convertir les meves idees en llibres, còmics i revistes. Ara visc a la Bisbal d’Empordà, a vint minuts del mar, envoltat del que més m’estimo. Allà, al nostre petit pati, als boscos, als prats i a la vora del mar, observo, somio i escric.

FOTOGRAFIA

Revela't

Festival contemporani de fotografia analògica.

Tot va començar el 2013, com una trobada puntual d’aficionats a la fotografia analògica, però amb tant d’èxit, que els mateixos assistents ens van impulsar a continuar, i fins ara, que celebrem la dotzena edició. Ja en la primera sabíem que érem el primer festival del món dedicat en exclusiva a la fotografia analògica i això ens ha convertit en referència per a altres iniciatives. Potser seria millor anomenar-la química o fins i tot pre-digital (tot i que acceptem algun tipus d’hibridació, quasi inevitable…) però “analògica” és el terme més estès i el que realment ens agrada és l’esperit d’aquest tipus de fotografia, els projectes de llarga duració i el seu compromís.