Posa't en contacte
C.del Art 80, baixos, 08041 Bracelona
info@flicfestival.com
932 135 991
Ens vols contractar?
info@flicfestival.com

Escola

ACTIVITATS DE I3 A 1R DE SECUNDÀRIA

Aquest programa té per objectiu promoure el foment del gust per la lectura i la literatura catalana.

Us convidem a gaudir d’una programació diversa tant a l’escola com al festival, propostes que us brinden l’ocasió de gaudir de la literatura i els seus autors d’una manera propera i fresca a través del joc i de l’art. En definitiva, volem que tant els vostres alumnes com vosaltres us ho passeu bé amb l’art de la paraula, els textos i les imatges ja que sabem que aquesta és la clau per promoure’n el seu gust.

EL FLIC A LA TEVA ESCOLA

Animalades i altres bestieses

Espectacle de butxaca que ofereix un tast de l‘immens patrimoni literari protagonitzat per animals. Cançons, poemes, proses i entrebancallengües protagonitzats per animals tan diversos com el cucut, l’esquirol, el grill, el rossinyol, la perdiu o la gallina … Peces que provenen de l’ampli repertori popular  i també de la prosa d’autors clàssics i contemporanis que la intèrpret desgranarà a través de la veu, el ritme i el joc lingüístic.

Amb aquest espectacle de butxaca, es pretén promoure l’ús de l’oralitat a les aules tot preservant preservar la decidida voluntat dels mots d’entrar a formar part de les persones a través de les seves orelles.

Amb poemes de: Joan Arús, Climent Forner, Antoni albalat, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Desclot, Olga Xirinacs, Maria Mercè Marçal, Núria Albó, Roser Ros, Federico García Lorca, Vicent Andrés Estellés, Joan Brossa, populars.

Durada
35'
On
A la vostra escola
Necessitats espai
Si pot ser a l’aula del grup sense cadires ni taules
Calendari
de 1/10/24
al 15/06/25
A qui va dirigit
de I3 a 3r
Preu per grup classe
180€ + 50€ transport
Dramatúrgia
Roser Ros
Intèrprets
Clàudia Descarrega
Idioma
Català
EL FLIC A LA FABRA I COATS

Experiències literàries

Les experiències literàries són instal·lacions de joc vivencial i artístic basades literatura oral o escrita que tenen per objectiu promoure el foment del gust per la lectura.

Us convidem a gaudir de quatre experiències i una trobada amb un escriptor, al llarg de 90 minuts podreu descobrir endevinalles, llegir en veu alta, jugar amb poesia, escriure cartes o descobrir llibres.

Durada
90′
On
Fabra i Coats
Barcelona
Calendari
del 22 al 31 de gener
Horari
10h a 11:30h – Primària

12h a 13:30h – ESO
Cursos
De 4t de primària a 1r ESO
Preu per grup classe
180€

Endevinalles a dos metres

Les endevinalles són un dels gèneres més divertits de la literatura oral i una bona excusa per jugar amb textos orals i escrits, un gènere que ens permet recordar el repertori que tots tenim al cap i a través del joc compartir-lo amb els companys.

Espai de l'esperiència dit i explicat

Lectura en veu alta

Un bosc de faristols, a cada faristol un llibre diferent, a cada llibre una manera de llegir en veu alta.

No demanem res més que seguir les instruccions al peu de la lletra i com qui no vol la cosa atrevir-se a llegir en veu alta.

El joc del telèfon

Us proposem una variació d’aquest joc tan conegut per tothom on es transmet una frase o paraula a algú a cau d’orella i aquesta sovint esdevé irreconeixible. I si juguem xiuxiuejant-nos poesies?

Cartes ...

No us ha passat mai que heu llegit o fullejat un llibre i en acabar heu pensat que hi ha coses de la trama que voldríeu que fossin diferents? O personatges que els passessin altres coses? Des del Flic creiem que la millor manera per poder canviar una història és demanant-ho a l’autor a través d’una carta …

Entrevista a l'autor

Hem demanat a diversos autors LIJ que es deixin entrevistar per tots vosaltres. Abans de venir al Flic llegiu-vos algun dels llibres que han escrit els nostres convidats, penseu-vos algunes preguntes i veniu al Flic disposats a conèixer-ne les respostes.

AUTORS PRIMÀRIA: Oriol Canosa, Anna Manso, Àlex Nogués, Care Santos

AUTORS SECUNDÀRIA: Laia Aguilar, Care Santos

FLIC ESCOLAR

Autors i artistes