FLIC 10 | Xerrades

Beatrice Alemagna

14 de març a les 17h30

La il·lustradora i escriptora italiana Beatrice Alemagna, especialitzada en literatura infantil, ha publicat prop de 40 títols reconeguts a tot el món. Al 2010 va guanyar el Premi Andersen Italia, ha guanyat dos cops el premi de The New York Times al Millor Llibre Il·lustrat per a Infants i ha estat nominada sis vegades al premi Astrid Lindgren Memorial. En aquesta xerrada, l’autora ens parlarà dels personatges singulars que poblen la seva obra.

Noemí Villamuza

13 de març a les 17h

Noemí Villamuza  és actualment una de les il·lustradores més reconegudes de la literatura infantil i de l’àlbum i el llibre il·lustrat per a totes les edats publicats a casa nostra. El Libro de Nanas de la editorial Media Vaca i El festín de Babette de Nórdica Libros, tots dos il·lustrats per l’autora, van ser guardonats respectivament amb el Premi Nacional d’Edició 2005 i el Junceda al Millor llibre il·lustrat per a adults. També ha il·lustrat obres publicades a Kókinos, La Galera, Ediciones SM, Anaya, Los Cuatro Azules i moltes altres.  

Jonathan Stroud

14 de març a les 12h30

L’escriptor anglès Jonathan Stroud va començar la seva carrera com a editor de literatura infantil, però aviat va començar a publicar les seves pròpies obres, entre les quals destaca la tetralogia protagonitzada per un personatge certament singular: el sarcàstic geni Bartimeu. 

Llegir sense estereotips. Cultura i patrimoni literari

14 de març a les 10h30

Amb Laia Aguilar (periodista i escriptora), Joan Sala (editor de Comanegra), Elena Fierli (mediadora de l’associació Scosse), Josep Vives ( Cap del Servei  de  Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). 

Personatges Singulars. Conversa amb Manuel Rud

14 de març a les 16h

La 10a edició del FLIC està dedicada als individus literaris de naturalesa singular, amb una manera de ser, actuar i pensar gens estereotipada, situats lluny de convencions, diferents, gairebé únics. En aquesta xerrada, l’escriptora i narradora Roser Ros, presidenta de Tantàgora, conversa amb Manuel Rud, de l’editorial El Limonero, que ens presentarà 4 llibres de la seva col·lecció protagonitzats per personatges singulars.

Premi FLIC10 

14 de març a les 19h

El Premi FLIC, lliurat anualment en el marc de les jornades professionals del festival, té la voluntat de donar reconeixement a persones i projectes destacats pel seu paper en el foment i difusió de la literatura infantil i juvenil amb una estreta relació amb les altres arts.