FLIC 10 | Xerrades

Noemí Villamuza

13 de març a les 17h

Noemí Villamuza  és actualment una de les il·lustradores més reconegudes de la literatura infantil i de l’àlbum i el llibre il·lustrat per a totes les edats publicats a casa nostra. El Libro de Nanas de la editorial Media Vaca i El festín de Babette de Nórdica Libros, tots dos il·lustrats per l’autora, van ser guardonats respectivament amb el Premi Nacional d’Edició 2005 i el Junceda al Millor llibre il·lustrat per a adults. També ha il·lustrat obres publicades a Kókinos, La Galera, Ediciones SM, Anaya, Los Cuatro Azules i moltes altres. 

Aforament limitat. Idioma de la conferència: Castellà. Disposem d’aparells de traducció simultània a l’anglès fins exhaurir existències.

Carme Solé Vendrell

14 de març a les 17h30

Al llarg de l’últim any, Carme Solé Vendrell ha creat dos nous llibres, Ninot de Fang de Zorro Rojo i La vida fantàstica d’Estrella Polar. En aquesta conferència, l’autora ens explicarà el procés de creació d’aquests personatges tan diversos i singulars.

Reconeguda internacionalment per  les seves il·lustracions de llibres per a infants, ha il·lustrat entre d’altres autors textos de Gabriel García Márquez, Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol i Mercè Rodoreda. L’obra que la consagra internacionalment és La Lluna d’en Joan, del que també n’és autora del text.

Ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2006, Premio Nacional de Cultura 2012, Premio Nacional de IIustración 1979 i 2013 i Premi FLIC 2015. El 2014 després d’Il·lustrar el poema La croada dels nens de Brecht, agafa el compromís, per mitjà de la pintura, reclamant que siguin respectats els Drets dels Infants amb la campanya WHY? El 2018 amb motiu dels seus 50 anys de trajectòria artística, el Govern de la Generalitat organitza una exposició retrospectiva de la seva obra al Palau Robert de Barcelona.

Aforament limitat. Idioma de la conferència: Català. Disposem d’aparells de traducció simultània al castellà fins exhaurir existències. 

Roser Ros

14 de març a les 12h

Els Personatges Singulars són individus ficticis fets a partir de materials que els configuren d’una manera no convencional, diferent, gairebé únics… Roser Ros presentarà els personatges singulars que inspiren el FLIC d’enguany.

Una selecció coral de llibres feta per Elena Fierli (associació SCOSSE, premi FLIC 9), Maite Carranza (escriptora), Marc Alabart, (mestre d’Educació Infantil), Agustí Montardit (mestre d’Educació Infantil), Rosa Tabernero (professora titular de la Universidad de Zaragoza), Paula Jarrín (llibretera de la llibreria Al·lots) / Ricardo Rendón, (llibreter de la llibreria Abracadabra) / Anna Herráez, (directora del Servicio de Documentación LIJ, Biblioteca Xavier Benguerel), Joan Portell (professor de la Universitat de Girona) Mariona Masgrau (professora de la Universitat de Girona) i Roser Ros (escriptora, narradora i doctora en pedagogia).

Aforament limitat. Idioma de la conferència: Català. Disposem d’aparells de traducció simultània al castellà fins exhaurir existències.  

Llegir sense estereotips. Cultura i patrimoni literari

14 de març a les 10h30

Modera la taula rodona la periodista Anna Guitart i intervenen: Laia Aguilar (periodista i escriptora), Joan Sala (editor de Comanegra), Elena Fierli (mediadora de l’associació Scosse), Josep Vives ( Cap del Servei  de  Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). 

Aforament limitat. Idioma de la conferència: Català. 

Conversa amb un editor per confirmar

14 de març a les 16h

Xerrada amb un dels editors participants al FLIC Festival. Editor a confirmar.

Aforament limitat. Idioma de la conferència: Castellà. 

Entrega del Premi FLIC10 

14 de març a les 18h30

El Premi FLIC, lliurat anualment en el marc de les jornades professionals del festival, té la voluntat de donar reconeixement a persones i projectes destacats pel seu paper en el foment i difusió de la literatura infantil i juvenil amb una estreta relació amb les altres arts.

A la desena edició del festival, el Premi FLIC és per a l’associacó ÀLBUM, per celebrar la unió de les 23 editorials independents que conformen aquest projecte. 23 maneres molt singulars d’entendre la literatura infantil i juvenil des del risc i l’exigència que configuren una força comuna i perseverant  per donar visibilitat i rellevància social al gènere de l’àlbum il·lustrat a tot el territori.