Vic 10 | Read On

FLIC VIC | READ ON

Joves i escriptors es troben en línia per crear i compartir experiències literàries

SAVE MY STORY

Els alumnes dels instituts participants al FLIC formaran part del procés creatiu de l’escriptor Jordi Folck, en aquesta proposta emmarcada al projecte europeu Read On Joves Lectors: “Save my story”.  I si aquest personatge…? Què passa si de sobte…? Com acabarà aquesta història? Ho descobrirem a la plataforma online Read On!

Jordi Folck  ( Reus, 1961) és llicenciat en Ciències de la Informació (periodisme i publicitat), escriptor i dramaturg amb 29 llibres publicats, 11 premis literaris i més de 700 fòrums des de l’any 2002, amb interessants títols per a públic juvenil. També és professor d’escriptura creativa i de creativitat publicitària a diverses universitats catalanes (2006-2014) i porta un blog creativitat i escriptura.

ASK THE AUTHOR

A vegades quan llegim un llibre ens venen ganes de preguntar l’autor/a coses sobre el llibre, els seus personatges, els paisatges, l’acció… o fins i tot sobre la seva pròpia vida i professió. Doncs ara ho podreu fer! Us convidem a entrevistar-vos amb la Care Santos, una de les autores de literatura juvenil més reconegudes del nostre país.

Care Santos Care Santos va començar a escriure als 8 anys i des de llavors no ha deixat de fer-ho ni un sol dia de la seva vida. Ha publicat deu novel·les, sis llibres de relats i una nombrosa obra per a joves i infants. En aquest terreny, és una de les autores més llegides del nostre país, i la seva obra ha estat traduïda a més de 20 idiomes. El 2014 va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la Desig de xocolata. Ha obtingut, a més, els premis Edebé, Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove.

BOOK ADVISING

A la proposta de l’Book Advising, un gran expert en literatura infantil i juvenil farà recomanacions literàries personalitzades a tots els joves lectors/es que vulguin escriure’l. En aquesta consultoria de lectura virtual, els participants poden enviar missatges mitjançant la plataforma Read On i obtindran consells de lectura a mida. Una excel·lent manera de conèixer nous autors i històries i ampliar els horitzons de lectura.
Germán Machado (Montevideo, Uruguay, 1966) és escriptor, gestor cultural i llibreter especialitzat en llibres per a nens i joves a la llibreria El Petit Tresor de la ciutat de Vic. Ha publicat llibres de poesia, de narrativa i llibres àlbum a Uruguay, Argentina, Brasil, Mèxic, Itàlia i Espanya. Actualment viu a Taradell.