Read On Joves Lector@s

Ràdio FLIC | Read On Joves Lector@s

Avui, casa nostra es converteix en un estudi de ràdio i engeguem uns quants programes sobre com estem llegint durant el confinament.  L’Elena ens parla sobre la seva fascinació per Haruki Murakami, especialment per Kafka en la orilla / Kafka a la platja (Tusquets/Labutxaca). I la Irene ens parla de El senyal, de Marta Meneu Borja (Bromera). Reflexionem també sobre si ens fixem o no en l’etiqueta “juvenil” quan busquem un nou llibre per llegir…

En aquest capítol, la Magalí, la Roser, la Irene i la Irina emprenen un viatge a través dels sentits, parlant de poesia i de narrativa il·lustrada, de la mà de llibres com Per entre els dies, de Marin Sorescu (Lleonard Muntaner Ed.) i Skip, de Molly Mendoza (Nobrow Press). A través d’aquest viatge veurem qui les ha influenciat més a l’hora de llegir i quina relació han establert amb aquesta varietat de gèneres literaris.

La Magalí, la Roser, la Irene i la Irina viatgen a les seves primeres experiències literàries. En destaquen els seus personatges singulars, tema que les porta a debatre sobre les emocions que aquests personatges ens generen i la seva relació amb el lector, de la mà de títols com El señor de las moscas de William Golding o Benvinguts a la vostra autèntica experiència índia de Rebbeca Roanhorse.

La Magalí, la Roser, la Irene i la Irina tenen una cosa en comú: a totes, els agrada llegir. En aquest programa, reflexionen sobre les diferents maneres de narrar, posen en valor la feina dels traductors i xerren sobre tot allò que sentim abans de decidir si un llibre ens agrada o no. Tot plegat, comentant aquells títols que la Irene i la Irina han triat del Read On com, per exemple, Rebel·lió a la granja de George Orwell, Quan un toca el dos de Anna-Greta Winberg, Internamiento de Samira Ahmed i In Waves de AJ Dungo.