nena3
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Maite Carranza

  • Dissabte 11 de març I 11h30

  • Auditori

Feelling i sintonia, vet aquí dos principis necessaris per a iniciar una col·laboració on el text marca el diapasó de l’estil i el verb impulsa el moviment. La relació circumstancial de l’escriptura i la il.lustració, sovint allunyades, pot trenar-se amb diàleg i complicitat i generar, tant de bo, la parella perfecta que esdevingui el big-bang de la creació.
 
 
Maite Carranza escriu principalment narrativa infantil, i juvenil, és guionista de televisió i ha impartit cursos d’escriptura creativa a la universitat. Anteriorment va treballar com a professora de batxillerat.
 
Autora de més d’una cinquantena de llibres per a nens i joves, ha estat reconeguda amb nombrosos guardons, entre ells els Premis de la Crítica 1986 i 2011, el Premi Nacional 2011 de Literatura juvenil (Ministeri de Cultura) i el Premi Cervantes Chico 2014 (Ajuntament d’Alcalá d’Henares) pel conjunt de la seva trajectòria literària.
 
Entre les seves obres més reeixides destaquen la trilogia fantàstica LA GUERRA DE LES BRUIXES, el premiat thriller PARAULES EMMETZINADES, la sèrie juvenil CÀNDIDA i les més recents col·leccions per a nens i nenes VICTOR IUBACUTO i ELS SET CAVERNÍCOLES.
 
És guionista, des dels anys noranta, de nombroses sèries dramàtiques i pel·lícules de televisió i ha exercit com a professora de guió en els màsters universitaris d’escriptura audiovisual de les universitats UAB, UB, Menéndez i Pelayo.
 
Ha impartit conferències literàries en gairebé totes les ciutats de l’Estat i a Nova York, Miami, Berlín, Ciutat de Mèxic, Londres, Beijing, Shangai, Amsterdam, Sao Paulo, Lió, París, Cartagena d’Índies, Bogotà, Colon, Lund, Mantova, Sofia i Rio de Janeiro. Ha escrit i estrenat teatre i ha col·laborat en revistes especialitzades sobre literatura juvenil.