fbpx

nena2
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Javier Celaya

Javier Celaya (Bilbao, 1963) és soci-fundador del portal cultural Dosdoce.com, membre de l’Observatori de la Lectura de la Junta d’Andalusia, i codirector del Màster en Comunicació Corporativa i Institucional 2.0 i del Màster d’Edició Digital, tots dos de la Universitat d’Alcalá. Des de l’any 2009 també forma part del claustre de professors de l’escola de negocis i del Consell Assessor de La Salle International Graduate School. Recentment ha estat nomenat membre del Comitè Científic i del Consell de Redacció de la Revista Telos, de la Fundació Telefónica.
Al gener de 2008 va ser nomenat vicepresident de l’Associació de Revistes Digitals d’Espanya (CREMA) i al juliol de 2010 vocal de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de l’Economia Digital. Al març de 2011, Celaya va obtenir el Premi Especial RdL de Divulgació, destinat a professionals que han fet de la comunicació i informació digital el seu camp de batalla.
Al llarg dels últims vint anys, Javier ha desenvolupat la seva carrera professional en diverses empreses relacionades amb el món de la comunicació i les noves tecnologies. Com a Director General de la Divisió de Desenvolupament de Negoci pel Sud d’Europa de Burson-Marsteller (1992-2000) va assessorar a empreses com Telefónica, Microsoft, Motorola, Northern Telecom, BellSouth, Tova, Grup Torras, Barclays, entre unes altres. L’any 2000 va assumir la responsabilitat de llançar el projecte de comerç electrònic de la companyia Commerce One a Espanya i Portugal. Al març de 2004 va fundar Dosdoce.com, un portal especialitzat en detectar i analitzar tendències relacionades amb el món de la comunicació i les noves tecnologies.
Des de Dosdoce.com ha col·laborat en projectes de formació i comunicació per a entitats com la Fundació Germán Sánchez Ruipérez, Grupo Planeta, Accenture Espanya, Random House Mondadori, Grup Santillana, Fundació Caballero Bonald, Grup Anaya, Estudio Mariscal, Fundació Tàpies, Telefónica, Fundació BBK, Centre Andalús d’Art Contemporani, Grup BPMO, entre unes altres.
Ha publicat diversos llibres i estudis sobre l’ús de les noves tecnologies en l’estratègia de comunicació i màrqueting. És autor dels estudis “El paper de la comunicació en la promoció del llibre” (2005); “L’ús de les tecnologies Web 2.0 en entitats culturals” (2006) i “Tendències Web 2.0 en el sector editorial” (2007) i *coautor dels llibres “Els blogs en la comunicació empresarial” (2006) i “Comunicació Empresarial 2.0” (2007). A llarg d’aquest any ha col·laborat com coautor en l’elaboració dels següents llibres: “15 anys d’Internet” (*Bubok, 2008); “*Blogbook” (Planta 29 – BBVA, 2008), “Manual Web 2.0 i l’empresa” (*ANEI, 2008) i “Com la tecnologia va canviar la meva vida” (J&J Editors). Recentment ha publicat una versió actualitzada del llibre “L’empresa a la web 2.0” (Editorial Gestió 2000).