fbpx

nena1
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Ajubel

Il·lustrador, dibuixant satíric, gravador i dissenyador gràfic.
Establert a Espanya des de 1991, actualment resideix a València on té el seu estudi.Treballa en premsa des de 1973, en prestigiosos diaris i revistes tant a Cuba, com a Espanya, Anglaterra, Mèxic i França, entre uns altres. A Cuba és considerat un dels vint humoristes gràfics més importants del segle XX. Ha realitzat 18 exposicions individuals i més 88 col·lectives.
Seleccionat per Apple per a la presentació internacional de l’iPad Mini. Reconegut per Apple dels 5 millors llibres del 2012 realitzats amb iBooks Author pel seu llibre El Gato que siempre andaba solo,de Rudyard Kipling.
Més de 60 premis a Cuba i 57 internacionals, tant en disseny, com en il·lustració, dibuix, humor gràfic i pintura. Entre els més importants destaquen: dues Medalles de Bronze i un Esment d’Honor en The Best of Newspaper Design, Estats Units. El 1994, Premi Nacional a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils editades l’any 2003, que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya. Premi únic i per invitació per a la creació de la nova imatge internacional de Vins d’Espanya, convocat per l’Institut de Comerç Exterior d’Espanya, ICEX, 2003.
L’any 2009 és guardonat amb el premi Bologna Ragazzi Award 2009, de l’editorial Mitjana Vaca, amb el llibre Robinson Crusoe, una “novel·la en imatges inspirada en l’obra de Daniel Defoe”, en la categoria de Ficció (considerat com el Pulitzer d’il·lustració de llibres infantils juvenils).