nena2
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Premi Gallina Flic: Carme Solé Vendrell BNC.FAM 01.02.15

Enguany celebrem la primera edició del Premi Gallina Flic que vol distingir la tasca de professionals relacionats amb la literatura infantil i juvenil i que enguany ha estat atorgat a Carme solé Vendrell per la seva trajectòria i especialment per la campanya Why ? El premi serà entregat l’1 de Febrer de mans de Carles Capdevila a La Festa de la creació per petit i grans al CCCB.


CArme solé

Des de fa 47 anys que il·lustro llibresper a nens i des del dia que vaig il·lustrar La Croada dels Nens de Bertold Brecht l’any 1992 que pinto nens de guerres, amb la voluntat de donar veu i visibilitat als qui no la tenen.

Amb motiu del Forum 2004, per encarreg de l’Ajuntament de Barcelona, pinto Ibtihal, un gran mural per la Pau amb rostres de 30 nens que han patit la guerra i les seves conseqüències.

El 2006 faig una gran exposició al Castell de Cornellà amb el tema dels Drets dels Infants com a base de tota l’exposició.

El 2009 amb motiu del 20è aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants faig un treball de fons a les escoles del barri de Sant Ildefons, també a Cornellà, que acaba amb un gran tapis fet per els nens a la plaça de Sant Ildefons.

Des d’aleshores que segueixo pintant aquests infants que em criden a ser pintats, nens palestins, nens de Síria, nens i nenes de totes les guerres i també de camps de refugiats, infants als qui se’ls ha negat la infantesa. Són ells els qui em mouen a pintar.

El 2010 Ibtihal en format reduït i amb algunes peces noves viatja a Cardedeu i a Vilafranca del Penedès.

El 2013 a Ripoll presento tota una serie nova de rostres en una exposició anomenada BLAU GROC ROIG que ha seguit itinerant amb dues peces noves amb el nom de La Croada dels nens, a Teià i al Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí.

A Ripoll es treballa amb totes les escoles el tema dels drets dels infants a partir de la mostra i tinc una de les millors experiències de la meva vida professional amb la trobada que faig amb més de dos cents infants, i amb la resposta dels mes petits que demanaven als seus pares que volien tornar a veure els nens tristos. Aquest fet, em confirma que la meva pintura arriba a totes les edats i que és una continuïtat del treball que he fet durant tota la meva vida professional. La mateixa experiència amb nens i joves m’ha confirmat que la meva pintura arriba també a aquestes edats. A l’Espluga hi havia penjada una peça de WHY? que els va interessar molt tant per el tractament com per l’explicació que els vaig fer de la campanya.

Ara aquests infants han sortit al carrer amb la complicitat de ciutadans anònims que es solidaritzen amb la nostra pregunta WHY? Per què? I amb la convicció de que ja n’hi ha prou, fem que els infants puguin ser infants i que cal que es respectin els seus drets a tots els racons de la terra.

És per això que els traiem al carrer per fer-los visibles i crear preguntes WHY ?, aquest és el lema.