nena1
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Flic Barcelona Estiu

Xup – Xup creatiu

Setmana de creció per a nens i nenes

El Flic Barcelona estiu proposa 2 setmanes creatives per a nois i noies de 7 a 12 anys. Al llarg d’una setmana els participants podran gaudir del treball creatiu a partir de la literatura de la mà de Roser Ros i amb la participació cada dia d’un artista diferent procedent de diversos arts: Inge Nouws, Julia Pelletier, Mercè Galí, El bombeto, Akewuele i Tantàgora.

Del 14 al 18 de Juliol – De l’1 al 5 de Setembre – De 9h a 13h – Edats de 7 a 12 anys – Preu: 40 € la setmana – Lloc: Museu del Disseny de Barcelona – Inscripcions: de l’1 d’abril al 20 d’Agost.

———————————————————————————————————————–

FLICBARCELONA_Gener2014-19012014-60_P

La Roser Ros serà el fil conductor d’aquestes setmanes de creació literària en relació amb altres arts. La seva proposta es basa en el treball de creació a partir d’escoltar, recitar, jugar i mirar llibres àlbum.

Cada dia, la Roser convidarà  un artista diferent que i durant 1:30h proposarà als participants  realitzar una creació  artístico-literària amb el llenguatge propi de cada creador: la il·lustració, el disseny, l’animació i les olors.

 

 

ARTISTES CONVIDATS:

Construcció d’objectes il·lustrats amb Inge Nouws

dibuix_Inge_03Construcció de petits objectes a partir de la il·lustració, l’enginy i l’experimentació.

Inge Nouws (1965) és una il·lustradora i artista holandesa amb seu a Barcelona i actualment és professora de Creativitat a l’IED ( Instituto Europeo di Design ). El 2005 es va estrenar com a il·lustradora per a nens i nenes, després d’exercir com a dissenyadora de moda durant 15 anys. El seu primer llibre “Kars al Poepfabriek” es va publicar en el mateix any.  Ha estat guardonada a Bolonya el 2012 amb una adjudicació d’excel·lència.  http://www.ingenouws.com/

Disseny de llibre objecte amb Julia Pelletier

Imatge_Julia Pelletier_02Disseny d’un llibre amb papers, plegats i tècniques diverses.

Un dia de l’any 2000, la Júlia va arribar en tren a Barcelona Sants amb una maleta plena de dibuixos i el cap ple de somnis. Buscava una ciutat nova on establir-se, després de viure a Tolosa , París i Londres , (en aquesta darrera ciutat  es va graduar al Central Saint Martins , Disseny tèxtil i estampació). Actualment és professora de l’IED ( Instituto Europeo di Design ) i dirigeix el Festival Internacional de Llibres Il·lustrats Como Pedro por su casa amb seu a llibreria La Central de Barcelona.

Il·lustració amb Mercè Galí

ENLLAUNATS_6994Creació de  personatges o paisatges literaris a través del dibuix.

Il·lustradora polifacètica, activa, divertida. Va créixer envoltada de llibres  a la llibreria Galí, de la Vila de Gràcia i va estudiar a Llotja i actualment  Belles Arts a la UB. Va ser l’autora del cartell de les festes de la Laia al 2006, del de Món Llibre 2009 i  ha participat al Big Draw 2012 fent el taller per nens: “Música dibuixada al Palau”. Ha treballat per  Cruïlla, La Galera, Efadós, Teide, Parramon, Publicacions de l’Abadia de Montserrat,Tàndem, Enciclopèdia Catalana, edicions El Pirata, Empúries…i és col·laboradora habitual de  les revistes per a nois i noies Cavall Fort i El Tatano.

 

 

 

Animació amb El Bombeto

2Muntatge d’una animació amb la tècnica d’stop motion il·lustrant amb llum creacions literàries com ara aquesta :  http://vimeo.com/86400403

Al Bombeto li agraden l’animació i el cinema, tècniques que proposen uns jocs infinits dels que en poden sortir coses noves i diferents segons qui hi juga. Com que no sempre la gent sap com funcionen, ni les seves possibilitats, ho explica allà on calgui, conscient de que hi ha joc per a tothom!

 

 

Composició d’olors de personatges literaris amb Akewuele i Tantàgora amb Elisenda Llansana

PERFUMS_7009De què fa olor un cavaller? I una bruixa? Crea l’aroma del teu personatge literari preferit i descobreix-ne els ingredients secrets!

Les aromes ens evoquen emocions i sentiments i  actuen damunt el nostre olfacte de manera inconscient. Associem un aroma concreta –com la del pa del poble dels avis– que es grava al nostre cervell mentre s’associa a una sensació que impacta, per agradable o per desagradable. Aquest taller és una bona possiblitat per dotar l’olor els  herois literaris que coneixem.