Fotogrames literaris


LOULOU ET AUTRES LOUPS
Públic familiar


Filmoteca de Catalunya, 17h00
Grégoire Solotareff, 2003 (França)
Francès, subtítols en català
55 minuts
Edat recomanada: Fins als 7 anys
Venda d’entrades: Taquilles de la Filmoteca de Catalunya

Enguany dediquem el cicle Fotogrames Literaris a l’adaptació audiovisual de grans narracions. Per a públic familiar, us proposem una obra inspirada en l’àlbum il·lustrat Loulou, amb guió i direcció de Grégoire Solotareff, l’autor que va crear aquest inoblidable personatge.
[+info]


LA JEUNE FILLE SANS MAINS
Públic adult. Cinefòrum amb Jordina Biosca


Filmoteca de Catalunya, 19h30
Sébastien Laudenbach, 2016 (França)
Francès, subtítols en català
76 minuts
Edat recomanada: públic adult
Venda d’entrades: Taquilles de la Filmoteca de Catalunya

Pel•lícula d’animació entre el dibuix i el teatre d’ombres, amb un ús fauvista del color, taques delicades i línies que recorden la cal•ligrafia japonesa. Basada en un conte recollit pels germans Grimm, aquesta cinta tracta de manera poètica un argument que podria ser titllat de cruel i misogin. Però la pel•lícula, igual que la rondalla d’on procedeix, planteja un tema simbòlic interessant: sense mans no és possible conduir el timó de la pròpia existència. Per quantes vicissituds haurà de passar la jove fins a tornar a tenir mans? Real com a vida mateixa, semblen voler-nos recordar els relats procedents de la tradició oral… És procedent oferir aquests relats als joves d’avui?

La sessió es complementa amb el visionat d’un curtmetratge de Benjamin Renner inspirat en una coneguda faula. Us convidem a venir a veure aquestes pel•lícules i a participar al debat posterior de la mà de la narradora i actriu Jordina Biosca, directora del Festival En Veu Alta
[+info]