FLICPRO

FLIC PRO

17-18 Novembre

Xerrades, conferències, entrevistes, tallers, mercat de l’edició… Per a editors, creadors, mediadors, docents, bibliotecaris, llibreters i amants de la literatura!

Acollim la programació Imaginem el futur del

Qui escriurà el futur?

17 de novembre a les 16h

Modera Anna Guitart

Feminisme, ecologia, diversitat, censura… Quins són els principals reptes que determinaran el futur de la nostra literatura? Amb Montse Ayats, Laura Huerga i Júlia Baena. 

El repte d’escriure per a nens i joves

17 de novembre a les 17.30h

Modera David Guzmán

Conversem amb Quim Carbó i Tina Vallès sobre com ha evolucionat la professió i els seus lectors, i com imaginen el futur de la literatura en una època de canvis marcada per la digitalització i la tecnologia però també per la reivindicació de la diferència i per una societat cada cop més polaritzada. 

Conversem amb Ledicia Costas i Ana Pessoa

17 de novembre a les 18.45h

Ledicia Costas (Galicia) i Ana Pessoa (Portugal) son dues autores multipremiades que han narrat amb sinceritat i humor històries transgressores i desacomplexades que han captivat al públic lector.

Dinar i entrega del premi Petit PEN

17 de novembre a les 17.30h

Celebrem l’entrega del Premi Petit PEN de literatura infantil i juvenil a una organització o iniciativa europea per la seva contribució a una literatura més lliure i diversa.

Logos Cultura Creativa, europa creativa. 

“Dibuixar als marges” amb Christian Inaraja

18 de novembre a les 17h

Christian Inaraja es defineix com a un escriptor que no escriu, sinó que dibuixa. En aquesta xerrada parlarà d’oulipos, dibuixos automàtics i altres mecanismes com a desllorigadors.

“Mis libros son (como) puentes” amb Mandana Sadat

18 de novembre a les 18.30h

Mandana Sadat, autora i il·lustradora, crea universos absurds amb un toc de poesia i un núvol de filosofia. Fent un repàs a la seva bibliografia es centrarà en com cada llibre tracta de construir ponts, fets de narració, humor, amor i poesia, per arribar a diferents humans que intenten, com ella, créixer en aquest món.

“(des)ORDRES” amb Enric Farrés

18 de novembre a les 19.30h

Enric Farrés Duran és un narrador d’històries, històries en les quals la realitat i la ficció s’acaben trobant i modificant. Recollint el tema d’aquesta edició s’endisarà en el món de l’ordre i dels desordres des del punt de vista de l’artista.

Premi FLIC

18 de novembre a les 19.30h

Arriba el 8è Premi FLIC que, atorgat anualment, té la voluntat de reconèixer la tasca de persones i projectes que destaquen pel seu paper en el foment i la difusió de la literatura infantil i juvenil en estreta relació amb les altres arts.

La creació com a eina de mediació amb Cristian Olivé

19 de novembre a les 10.30h

En aquest taller comentarem experiències reals d’aula que fomenten la creació escrita des d’un punt de vista competencial i analitzarem propostes en què la lectura es viu d’una manera immersiva, ja que els estudiants la converteixen en una eina transversal, aprenen, pensen sobre allò que aprenen, ho enllacen amb altres qüestions de l’entorn i ho traslladen a un nou llenguatge emprant la creativitat.

Presentacions catàlegs editorials

19 de novembre a les 13h

Espai professional per a docents i bibliotecaris on diverses editorials de LIJ presentaran els seus catàlegs.