nena1
Venda entrades!
Festival de literatures i arts infantil i juvenil

Festival de literatura y arte infantil y juvenil

Flic Barcelona Estiu

Xup – Xup creatiu

Setmana de creció per a nens i nenes

El Flic Barcelona estiu proposa 2 setmanes creatives per a nois i noies de 7 a 12 anys. Al llarg d’una setmana els participants podran gaudir del treball creatiu a partir de la literatura de la mà de Roser Ros i amb la participació cada dia d’un artista diferent procedent de diversos arts: Inge Nouws, Julia Pelletier, Mercè Galí, El bombeto, Akewuele i Tantàgora.

Del 14 al 18 de Juliol – De l’1 al 5 de Setembre – De 9h a 13h – Edats de 7 a 12 anys – Preu: 40 € la setmana – Lloc: Museu del Disseny de Barcelona – Inscripcions: de l’1 d’abril al 10 de Juliol AQUÍ

———————————————————————————————————————–———————-

FLICBARCELONA_Gener2014-19012014-60_P

La Roser Ros serà el fil conductor d’aquestes setmanes de creació literàries amb relació amb altres arts. La seva proposta es basa en el treball de creació a partir d’escoltar, recitar, jugar i mirar textos literaris.

La Roser convida cada dia a un artista diferent que durant 1:30h treballarà amb els participants  la realització d’una creació  artístico-literària amb el llenguatge propi de cada creador: la il·lustració, el disseny, l’animació i les olors.

 

 

ARTISTES CONVIDATS:

Disseny d’objectes il·lustrats amb Inge Nouws

dibuix_Inge_03L’Inge ens convidarà a crear petits objectes on la il·lustració, l’enginy i l’experimentació seran els ingredients principals.

Inge Nouws (1965) és una il·lustradora i artista holandesa amb seu a Barcelona professora de creativitat l’IED ( Instituto Europeo di Design ) El 2005 va començar a il·lustrar il·lustració per a nens després d’exercir com a dissenyadora de moda durant 15 anys. El seu primer llibre “Kars al Poepfabriek” es va publicar en el mateix any.  Ha estat guardonada a Bolonya el 2012 amb una adjudicació d’excel·lència.  http://www.ingenouws.com/

Disseny de llibre objecte amb Julia Pelletier

Imatge_Julia Pelletier_02Amb la Julia podreu dissenyar el vostre llibre, amb papers, plegats i tècniques diverses.

Un dia de l’any 2000 vaig arribar amb tren a Barcelona Sants amb una maleta plena de dibuixos i el cap submergida en somnis. Buscava una ciutat nova on establir- després de viure a Tolosa , París i Londres , ciutat aquesta última en la qual em vaig graduar al Central Saint Martins , Disseny tèxtil i estampació. Actualment entre d’altres sóc docent de l’IED ( Instituto Europeo di Design ) , dirigeixo el Festival Internacional de llibres il·lustrats Como perdo por su casa amb seu a llibreria La Central.

Il·lustració amb Mercè Galí

ENLLAUNATS_6994La Mercè us proposarà crear  personatges o paisatges literaris a través del dibuix.

Il·lustradora polifacètica, activa, divertida. Va créixer envoltada de contes  a la llibreria Galí, a la Vila de Gràcia i va estudiar a Llotja i actualment  Belles arts a la UB. Va ser l’autora del cartell de les festes de la Laia al 2006, del de Món Llibre 2009 i  ha participat al Big Draw 2012 fent el taller per nens: “Música dibuixada al Palau”. Ha treballat per  Cruïlla, La Galera, Efadós, Teide, Parramon, Publicacions de l’Abadia de Montserrat,Tàndem, Enciclopèdia Catalana, edicions El Pirata, Empúries…i és col·laboradora habitual de  Cavall Fort i Tatano.

 

 

 

Animació amb El Bombeto

2Hem convidat el Bombeto a crear una animació amb la tècnica d’stop motion il·lustrant amb llum creacions literàries com ara aquesta :  http://vimeo.com/86400403

Al Bombeto li agrada molt l’animació i el cinema perquè són uns jocs infinits dels que sempre en surten coses noves i diferents depenent de qui hi jugui. Com que no sempre la gent sap com funcionen, ni les possibilitats que tenen, està encantat d’explicar-ho allà on faci falta. Així tothom hi pot jugar!

 

Creació d’olors de personatges literaris amb Akewuele i Tantàgora amb Elisenda Llançana

PERFUMS_7009Quina és la olor d’un cavaller? I d’una bruixa? Crea l’aroma del teu personatge preferit i descobreix els seus ingredients secrets!

Les aromes ens evoquen emocions i sentiments i això passa d’una manera inconscient. Una aroma concreta –com la del pa del poble dels avis– queda gravada al nostre cervell associada a una sensació molt agradable.