FLIC 12: (des)ORDRES

FLIC 12: (des)ORDRES

La 12a edició del FLIC, que tindrà lloc a Barcelona, Madrid i Vic aquesta tardor, us convida a (des)ordenar el vostre univers literari, a mirar la vostra Biblioteca de Babel particular amb uns altres ulls.

Perquè cada vegada que mor una persona, desapareix una biblioteca; perquè l’ordre que donem a una col·lecció de llibres determina com ens hi relacionem; perquè hi ha tants sistemes d’ordenació com persones,… a l’edició d’enguany del FLIC ens hem proposat experimentar i reflexionar què passa quan, lluny dels estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents, i com això influeix en les relacions entre lectura i lectors. Per exemple, què passa quan en comptes d’ordenar els llibres per edats o editorials els classifiquem per històries que passen cada dia, històries que passen sovint i històries que passen només un cop a la vida?

D’aquesta reflexió de l’autora Roser Ros, directora literària del festival, sorgeix el títol de la 12a edició del FLIC: (Des)ordres. I l’artista convidat a (des)ordenar totes aquestes qüestions al cartell de la 12a edició del FLIC no podia ser un altre que Pere Ginard, autor d’un infinit repertori visual que conforma un meravellós gabinet de curiositats en moviment continu.