Conferència Joan de Déu Prats

JOAN DE DÉU PRATS
Com somien els catalans

Presenta Magalí Homs

L’imaginari col·lectiu d’un poble és un brou de cultiu de primera magnitud per fer-lo servir de paisatge literari. La imaginació construeix el món. I en aquesta construcció, els paisatges de realitat i ficció s’entremesclen.

A través de les criatures fantàstiques i els indrets fantàstics del país, podem recuperar la idea que la realitat no és textual, sinó una combinació d’allò literal i allò simbòlic. Una manera de mirar, perduda hores d’ara, però que es pot recuperar amb l’ajut dels paratges que entre tots hem somiat.

Joan de Déu Prats (Barcelona 1962) ha conreat principalment la literatura infantil i juvenil, amb més de 100 obres publicades, moltes traduïdes al castellà, anglès, francès, italià, basc, gallec, portuguès, xinès o coreà. També ha guanyat diferents premis en aquest àmbit, com el Serra d’Or o el Cifre de Colonya i ha estat finalista del Barcanova. En la seva faceta com a divulgador, ha publicat obres com El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya i Cartografia Anatòmica de les llegendàries illes Corpòries. Més sobre l’autor a www.joandedeuprats.com

Conferència en català amb traducció al castellà.

16 març | 13h00 | Fira de Creació Literària del FLIC | Museu del Disseny de Barcelona 

Entrades