Comunicat FLIC10 BCN

Comunicat FLIC10

El FLIC, festival de literatura i arts infantil i juvenil, és un projecte de foment de la lectura i del gust literari que porta 10 anys investigant i mostrant altres maneres de viure la literatura, implicant a totes aquelles persones que acompanyen els infants i els joves en el procés de la descoberta literària: famílies, mestres, escriptors/es, il·lustradors/es, editors/es i, també, organitzacions que comparteixen aquesta missió més allà del sector del llibre i de l’educació.

El festival l’organitzem des de Tantàgora, entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció, difusió i creació de la literatura infantil i juvenil des de fa 29 anys. 

Els dies 13 i 14 de març hauríem d’haver celebrat la 10a edició del festival a Barcelona, però la pandèmia del Covid-19 ens va impactar de ple, havent de prendre la decisió de cancel·lar –seguint les directrius donades pel Govern de la Generalitat– tot just un dia abans de la realització del festival al Museu del Disseny.

El Festival és fruit del treball d’un any d’un equip estable de 3 persones. Des de Tantàgora hem d’avançar totes les despeses (producció, comunicació, materials, impressions, equips tècnics,…) del festival, que recuperem mitjançant la venda d’entrades i pel suport de diferents institucions i entitats col·laboradores. 

La suspensió del FLIC de Barcelona ens suposarà segurament unes pèrdues importants que poden variar en funció de si es mantenen els suports ja compromesos i/o s’activen mesures institucionals per fer front a la crisi actual del sector cultural.

Malgrat la incertesa actual a nivell mundial, estem treballant amb il·lusió per oferir-vos, com sempre, el bo i millor del FLIC, posant ja la mirada sobre la següent edició del festival al març del 2021. Donat que la situació crítica s’està allargant, no volem demorar més comunicar-vos les següents propostes a tots els que heu adquirit entrades per a la 10a edició del FLIC:

Bescanvi

"Tinc entrades per a les activitats familiars del 10è FLIC Barcelona i vull bescanviar-les per entrades a les activitats familiars de l’11è FLIC Barcelona, que tindrà lloc al març de 2021".

Donació

"Tinc entrades pel FLIC, però vull donar-les al Festival per contribuir a promoure la lectura i la bona literatura". Si t'ho pots permetre, ara necessitem el teu recolzament més que mai. En agraïment, el FLIC us ofereix accés a un consultori amb la directora literària del festival, Roser Ros, per aquells dubtes que tinguis sobre LIJ envers els teus fills, alumnes, usuaris de biblioteca,...

Reemborsament

"Vull sol·licitar el reemborsament de l’import de les entrades adquirides".

Agraint la vostra paciència i tot el recolzament que ens heu demostrat, en aquests moments tan difícils per a tothom, us fem arribar els nostres millors desitjos i us agraïm enormement la vostra comprensió i suport. 

FLIC RÀDIO

Volem també compartir amb vosaltres una mica de FLIC a través del canal de ràdio que hem obert a la nostra web (Ràdio FLIC), on podreu escoltar: un conte cada dia, les recomanacions literàries de les joves lectores del Read On i les entrevistes que els nois i noies del FLIC Escola van fer a diferents escriptors i escriptores.

Esperem que totes aquestes veus us facin bona companyia i que ens tornem a veure molt aviat. Us mantindrem informats de les activitats que organitzem durant aquest any en favor de la lectura i la literatura infantil i juvenil.